Naslovna / Sjeverna Hrvatska / Stara vodenica: Skrivena zagorska oaza za divan bijeg od stvarnosti
Stara vodenica: Skrivena zagorska oaza za divan bijeg od stvarnosti

Ugodno iznenađenje čeka vas ukoliko posjetite Mali obiteljski hotel i seoski turizam Stara vodenica obitelji Galić koji se nalazi se na području Grada Klanjca podno Cesargradske gore na hrvatsko-slovenskoj granici na rijeci Sutli.

Objekt kao da je izašao iz bajke oduševit će vas bez obzira dolazite li na obiteljski odmor, romantičnu večeru ili poslovni sastanak.

Unutarnjim prostorom u ovom seoskom turizmu dominira veliki kamin i krušna peć u kojoj se i pripremaju svi zagorski specijaliteti koji vas čekaju: zapečeni grah s kobasicama, purica i raca s mlincima, punjena zagorska štruca, zapečeni štrukli, te domaći zagorski kruh. Svakako probajte domaći narezak, svježi sir i vrhnje ili srneći gulaš. Uglavnom, jela naših starih ali i pripravljena na taj način.

Pravo iznenađenje čeka vas u njihovom parku gdje se uz dječje igralište, zoo vrt i stari mlin nalazi i veliki bazen u kojem uživaju oni koji se odluče u Staroj vodenici i prenoćiti ili provesti nekoliko ugodnih dana. Starinski uređene sobe s namještajem od stare hrastovine imaju kupaonicu, TV i klimu. Na raspolaganju vam je 9 soba a susjede možete upoznati u malom dnevnom boravku gledajući večernje vijesti, film ili čitajući knjigu.

Želite li na izlet, u blizini se nalaze staro etno selo Kumrovec, spomenik Lijepoj našoj u Zelenjaku, te franjevački samostan u Klanjcu, gdje su izloženi sarkofazi obitelji grofova Erdödy. Posjetiti možete i dvorac Veliki tabor, dvorac Trakošćan, muzej nalazišta krapinskog pračovjeka u Krapini, te terme Tuhelj gdje se možete okupati u sklopu nekog od aranžmana s kojim ostvarujete i posebne popuste.

Stres izliječite relaksacijom u jacuzziju uz masažu ili degustacijom vina u zagorskoj klijeti.

U ovoj, kako je nazivaju, Toscani Hrvatskog zagorja nezaboravna će biti vaša godišnjica braka, Valentinovo, doček Nove godine, vikend aranžmani, Martinje, proljeće i jesen u zagorju ili jednostavno dolazak kako bi se odmorili od sumorne svakodnevnice.

GALERIJA FOTOGRAFIJA


Mali obiteljski hotel - seoski turizam "Stara vodenica" obitelji Galić
Gredice 32, 49290 Klanjec

tel/fax: +385 49 550 577
mob: +385 (0)91 5422 747; +385 (0)98 625 537
e-mail: vodenica@staravodenica.hr
Web: www.staravodenica.hr